Elektromos kerékpárok támogatásának feltételei

A vevőnek utólag folyósított támogatás kizárólag új elektromos rásegítésű kerékpárra igényelhető. A forrás várhatóan 6.200 - 10.700 db kerékpár vásárlásának támogatására lesz elegendő. A pályázatok benyújtására 2020. november 23. 08:01 perctől szakaszosan van lehetőség.

A Pályázat részletes feltételei erre a linkre kattintva érhetők el:
 
Szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy a Magyar Kerékpáripari és Kereskedelmi Szövetség a pályázat előkészítése során ugyan fogalmazott meg szakmai ajánlásokat, de a támogatással kapcsolatos hivatalos információkat kizárólag a program lebonyolításáért felelős IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. ad.

Kérdések esetén az IFKA munkatársai munkanapokon 10:00 és 14:00 óra között állnak rendelkezésre a következő telefonszámokon és e-mail címen:

+ 36 70 522 10 10
+ 36 70 522 11 10
elektromobilitas@ifka.hu

Az alábbiakban összefoglaljuk a legfontosabb tudnivalókat, azonban felhívjuk a figyelmet, hogy a kereskedői regisztrációról, a programban való részvételről kizárólag a pályázat részletes tanulmányozása után dönts!

Főbb tudnivalók


Ki pályázhat?
Az a természetes személy, aki
  • rendelkezik magyarországi lakóhellyel;
  • a pályázat benyújtásától számítottan visszamenőleg legalább 3 hónapos folyamatos munkaviszonnyal rendelkezik.
 
Mely kereskedők vehetnek részt a programban?
Kizárólag azok a kereskedők vehetnek részt, akik regisztrálnak a pályázati portálon és bekerülnek a „Regisztrált kereskedők listája”-ra.

Regisztráció itt:
A kereskedői regisztráció kezdete 2020.11.16.

Mennyi a támogatás mértéke?
  • Pedálszenzoros hajtási rendszerrel felszerelt elektromos rásegítésű kerékpárok esetén a támogatás maximális mértéke a beszerzés időpontjában érvényes maximum bruttó 400.000 Ft-os eladási ár 50 százaléka, de legfeljebb 90.000 forint.
  • Nyomatékszenzoros hajtási rendszerrel felszerelt elektromos rásegítésű kerékpárok esetén a támogatás maximális mértéke a beszerzés időpontjában érvényes maximum bruttó 900.000 Ft-os eladási ár 50 százaléka, de legfeljebb 150.000 forint.
Melyek a pályázható kerékpárok, márkák, modellek?
  • A kereskedői regisztráció során meg kell jelölnötök legalább egy támogatható, pályázható kerékpár típust, modellt
  • A pályázók majd ezekből a modellekből fognak tudni választani
Milyen műszaki elvárásoknak megfelelő kerékpárokra jár a támogatás?
  • A támogatást kizárólag az EN 15194:2017 (MSZEN 15194:2018) szabványnak megfelelő, 250 W vagy annál kisebb legnagyobb folyamatos névleges teljesítményű̋, elektromos segédmotorral felszerelt, pedálhajtású, legalább 26” (összecsukható kerékpár esetén legalább 16”) kerékméretű kerékpárokra lehet igényelni, amelyeknél a motor kikapcsolódik, ha a kerékpáros nem folytatja tovább a pedálok hajtását, illetve teljesítménye a jármű̋ sebességének növekedésével fokozatosan csökken, majd mielőtt elérné́ a 25 km/h sebességet, a motor leáll.
  • Kerékpár maximális tömege: 30 kg;
  • Külső gumi maximális szélessége: 60 mm;
  • Kerékpáron gázkar nem lehet;
  • Akkumulátor nem tartalmazhat ólmot.
 
A pályázatban sikeres részvételt kíván,
Magyar Kerékpáripari és Kereskedelmi Szövetség